vrijdag 5 oktober 2012

De verkeerde- vrijdagMisschien herinner je je dit voorval nog.
Dat geeft zo’n beetje de relatie aan die ik heb met mijn apotheek.Het feit wilde dat ik nieuwe langwerkende insuline nodig had en daarvoor ging ik dus naar mijn DearApotheek.

Apotheekassistente (later afgekort als AA): ‘Oh maar de L.antus, die is uit de handel mevrouw!’.

Ik: Oh dat wist ik niet!

AA: ‘Jaa, die is dus niet meer te krijgen’.

Tot dat punt had ik nog hele goede hoop, dat ik gewoon een vervangend spulletje zou krijgen en dat daarmee de kous af zou zijn.

Think.
Again.

Ik: oh, nou maar heeft u dan voor mij een andere?

AA: nee, dat zeg ik net, die hebben we dus niet meer.

Ik: u heeft dus geen langwerkende insuline meer in de apotheek?

AA: jawel! Maar niet de S.anofi A.ventus van L.antus, u zult een ander priksysteem moeten gaan gebruiken vrees ik.

Ik: ok, prima! Mag ik die dan?

AA: nee.

Ik: n- ee?

AA: nee. Dat kan ik niet meegeven. Ik heb een nieuw recept nodig van de arts.

Ik drong nog aan, maar al mijn argumenten werden in de wind geslagen, dus begon mijn zoektocht naar een Nieuw Recept voor mijn Langwerkende Insuline.

Tevergeefs, mag ik wel zeggen.

Dat was begin van de week en hoewel ik via de diabetesverpleegkundige naar de suikerdok langs de Transplanthandlanger ging, om uiteindelijk weer terecht te komen bij de diabetesverpleegkundige…
Geanimeerde gesprekken, maar geen recept.

En zo werd het vrijdag en raakte mijn langwerkende voorraad langwerkende insuline toch wel echt op.

Zodoende contacteerde ik wederom de DearApotheek, alwaar ik mijn probleem voorlegde.

‘Echt balen, maar ik heb nog niet kunnen bereiken dat iemand het recept faxt. Maar nu is het wel zometeen weekend en dan heb ik een probleem, want dan is mijn L.antus helemaal op’.

Toen de DearApothekersassistente antwoordde ‘dat dat mijn eigen schuld was want je moet zulke dingen zeer op tijd regelen, mevrouw’,

Brak
Mijn
Klomp.

Eerst probeerde ik nog aardig te vertellen dat ik er al de hele week mee bezig ben en dat ik toch niet kan weten dat het uit de handel is.
Dat ik normaal gesproken dat spul binnen 5 minuten kan halen…

Maar toen ze zei: ‘Tja, niet op tijd genoeg dus, want nu zit u zonder’.

Toen euhm… brak ik.

Hahahaha!


*FRUSTRATIE ALERT*

En wat gebeurt er dan?

Huilen.
Janken.

Ohhhh zooo onprofessioneel als professionele patient, maar ohhhh wat kwam het uit de grond van mijn hart.

WaaaahaaaaahaaaaarOM moet dat nou a-ha-haltijd zo ga-ha-haaan?
Waaaaaaarom ben ik altijd en altijd afhankelijk van anderen?
Waaaaaaarom weet iedereen altijd zo goed hoe mijn leven geleefd moet worden en
Waaarom heeft de freaking apotheek een mening over mijn planning over MIJN leven terwijl mijn leven de hele toko betaalt met mijn med’s?

Soms komt het even hard aan he.
Dat je ineens beseft, PATS, ik doe wel gezond maar ik ben het niet.
Ik doe wel alsof ik gezonde mensenziek ben, maar een gezond mens wordt niet 2 keer gebeld door de Transplantman als hij verkouden is.
Ik leef wel lekker tralala maar als mijn apotheek besluit om mij af te sluiten van insuline, leef ik helemaal zo lekker niet meer.

Nou.
Daarvan is de DearApotheek nu ook op de hoogte.

Hahahaha echt erg!

Maar het luchtte wel op.

En ik kreeg ook nieuwe insuline mee.
Dat ook.

Langwerkende zelfs.

Hoef ik een tijdje niet terug… 


25 opmerkingen:

 1. Soms zijn er van die momenten dat het eventjes ophoudt. En vooral als ze je dan onterecht beschuldigen......tja, dan breek je. En weet je, vaak helpen die tranen ontzettend goed. Je zou er bijna misbruik van gaan maken......

  Maar jij kan er weer even tegen.
  Fijn weekend.

  Heeft nou niemand last met plaatsen van berichten? Ik heb nu al zeker zes keer de letters goed overgetypt en hij blijft zeggen dat het niet goed is.....nou, zo kippig ben ik nou ook weer niet. Hoop dat het nu lukt....anders dan lezen jullie dit niet want dat geef ik het op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je blogje is echt te erg.....zeer triest die apotheek en zn had je maar op tijd moeten zijn..
  En toch lig ik een deuk omdat je het gewoon weer zo lekker verteld..
  dikke x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig triest verhaal is dit.
  Zo frustrerend, ik snap het.
  Maar toch moet ik ook vreselijk lachen als ik het lees. Echt je schrijft het zo..euhm..grappig op.
  Hoop dat het goed spul is, die insuline.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer triest die apotheken. Het is dat ik bij het ziekenhuis naar de apotheek ga, maar ik heb hier vroeger ook veel problemen gehad bij onze dorpsapotheek. Terwijl wij die toko wel sponsoren met al onze medicatie inderdaad! Zulke apothekers moet je inderdaad een keer flink de waarheid vertellen met hun stomme gezeik.
  Ik ken het gevoel. Ik moet nu aan de zuurstof met sporten en daar is al een heel gesteggel over wat ik wel en niet mag krijgen en wat wel en niet vergoed wordt, maar ze denken dus helemaal niet aan de patiënt. Gelukkig was die vrouw wel heel aardig, maar toch. Je heb al zoveel beperkingen en dan bestaat er iets wat het je makkelijker maakt, wordt het niet vergoed en geven ze je daarom nog meer beperkingen dan je al hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nahjah wat een vervelende griet die AA.Bij onze Apotheek doen ze altijd alles wat nodig is om dingen te regelen voor de patienten.Maar gelukkig is het toch weer in orde gekomen .Lieve gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat een gedoe, en als "voormalig AA" vind ik "jouw" AA slecht bezig. Als een patient met een recept komt en dat is uit de handel dan belde ik, en zo ook mijn collegaatjes, de arts op voor iets vervangends, dat is toch niet aan de patient? Kan ik niet uitstaan haha, maarja, eind goed al goed, moest ook wel weer lachen omdat je weer zo leuk schrijft.
  Knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat Ydnas zegt (ff nog een reactie haha) Als er iets niet meer is zorgt mijn apotheek altijd zélf voor vervanging en ik merk er pas wat van als ik het krijg...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjezus zou je een mooie sketch op tv van te maken zijn.
  En zo als Tamara en Sandy zeggen, zo hoort het.

  X Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier wordt je sprakeloos van!!!
  TAKE CARE
  LOVE YOY!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pff belachelijk! Mijn apotheek snapt er ook niks van. Wat frustrerend he! Ik kan het me helemaal voorstellen.
  Hopelijk hebben ze hier van geleerd, sterkte! x Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gewoon een knuffel voor jou!

  xx Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Frustrerend he, hoe je als patient echt alles zelf moet regelen... Gelukkig ga je met insuline het weekend in. En ja, je schrijft het wel grappig op. Dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk verhaal. Heb het eerst aan Julia voor gelezen en die begon gelijk bij elke zin op die apotheek te foeteren maar gelukkig zag ze aan het einde de humor er ook wel van in maar besloot toch met de slotzin ".....ze zijn Jezus van Nazareth niet".
  Veel liefs,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Belachelijk zeg van die assistente.. Ik wist ook niets over Lantus uit de handel? Maar goed van je dat je jouw frustraties hebt uitgesproken.
  Lucht inderdaad op:) Fijn dat je nu weer ff kan spuiten:) fijn weekend meis xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje mina, als je nog niet ziek was zou je het van zoiets wel worden zeg! Jammer dat er een huilbui voor nodig was, maar gelukkig heeft het die AA wel aan het denken gezet. Pfff.
  Groetjes, An.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Al eens aan gedacht om een andere apotheek te zoeken? Mijn hemel wat een *piep* assistente zeg! Je zou ze bijna door de telefoon bij de strot willen grijpen...

  *herpakt zichzelf even*.

  Fijn dat je nu weer langwerkende insuline hebt: leeft toch weer een stuk fijner! Fijn weekend meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Djuna, wanneer verschijnt je eerst boek? Heerlijk hoe je schrijft. En hoe herkenbaar beschrijf je je 'ik doe wel gezond maar ik ben het niet' moment...
  Iedereen een meelevende groet bij die momenten van confrontatie met cf!
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Werken is één ding, wéten wat voor werk je doet....
  Tranen drogen, slikken en vooral géén dankjewel zeggen voor iets, wat vanzelfsprekend zou moeten zijn.

  Kuzzzz en heb een fijn weekend,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als professioneel mede-patiënte (maar dan anders) kan ik je vertellen dat het soms zéér effectief is, wat je daar deed. Zoals je zelf ook al merkte.

  Wat ook heel effectief - en dan langwerkend effectief zeg maar - kan zijn is een gesprek aanvragen met de apotheker zelf. Is ze nu helemaal van de p.. gerukt?! Dat horen zíj te doen! Zoals diverse mensen die het kunnen weten ook al hier zeiden.

  Meissie, ik hoop dat je een fijn, rustig, meewerkend weekend hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als AA schaam ik mij rot voor die actie van jouw AA ! Hoe komt ze erbij dat L.antus uit de handel is ? "Onze" koelkast ligt er vol mee.Ja,het optiset en opticlick-systeem is er uit maar er zijn nog 3 andere L.antus-alternatieven.Daar hebben ze echt geen nieuw recept voor nodig.Tjonge,jonge,zeg !Volgende keer je hart luchten bij de apotheker him/herself al hoop ik voor je dat AA zich 3x achter haar oren krabt als ze een volgend recept voor Miss Piggy klaar maakt.
  Maar goed nu ben je weer zen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je moet echt een officiele klacht indienen,.. Ik weet t ik weet t, een aa is ook maar een mens, maar deze heeft een verkeerde attitude,. Als de lantus zomaar eruit gaat, zou t normaal zijn als de apotheek het initiatief neemt om de gebruikers of voorschrijvende artsen tijdig te informeten over alternatieven,. Tis toch te zot voor woorden dat je dat zelf moet gaan uitzoeken!? Nu ben jij nog hartstikke jong en clever, maar je zal maar zonder benen en slechtziend dit moeten regelen,.. Grrrrrrrrrr soms is de regelcultuur echt tenenkrommend in apothekersland,..... Volgende keer moet je je voor haar voeten uitstrekken, en als ze dan vrasgt wat je aan het doen bent zeggen dat je je hyper even gaat afwachten op een veilige plek!

  Bah!! Nare mensen heb je toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Advies: in zo'n geval altijd de apotheker erbij vragen. Die zoekt het meteen uit. Doet hij/zij dat niet een andere apotheek nemen. Assistentes hebben die bevoegdheid niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel snel een andere apotheek nemen. Tenzij ze je je leven lang sponsoren voor welke trip naar verweggistan dan ook. Zij weten immers:
  1. dat jij Lantis gebruikt
  2. weten wat de afgeleverde aantallen zijn
  3. en kennen je gebruik.

  Zij hebben als taak je tijdig te informeren in dit soort situaties.
  Anders hebben zij geen enkele meerwaarde boven bestelling via internet of Albert Heijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En ja ik weet dat via de Albert Heijn niet kan.
  Op dit moment.

  Maar alle grote USA groceries hebben een drugs-window dus of het nog heel lang gaat duren, vraag ik me af.

  BeantwoordenVerwijderen