dinsdag 8 januari 2013

Deugden op dinsdag




Heel eventjes leek mijn lot bezegeld, toen ik met Koorst en Niet Goeie Longfunctie in het ziekenhuis aankwam.

Ik had sneller dan ik met mijn ogen kon knipperen, een infuus in mijn armpje!



Maar maar maar! Het viel allemaal reuze mee en ik kon gewoon een derde AB toevoegen aan het assortiment en daarmee was de kous af.

Gelukkig worden de bezoekjes aan het ziekenhuis steeds meer bezoekjes with benefits, wannnnttt...

WE'VE GOT OURSELVES A STARBUCKS!

En hoewel ze me nog moeten leren kennen denk ik (Of misschien laat ik het zo: 'Djura', klinkt als een Italiaans gebergte! Hoe tof!), was ik toch al heel blij met die eerste slok vrijheid die ik nam, in de vorm van een Caramel Chai Latte.

Vanavond deden MissMorrie en ik 35%- afgeprijsde AH- boodschappen (waarmee ik voor mezelf die Mega Dure Latte weer afkocht) en dat, samen met mijn 'Hoera ik ben vrijgelaten'- stemming heeft geleid tot nog een nieuw doel voor dit jaar:

Volwassen Koken. 

Kijk. We koken wel.
En ook groenten.
En ook heus aardappels en vlees...

Maar wij zijn ook the kind of type dat, als alles op tafel staat, ineens beseft:
We
Hebben
Geen
SAUS!
En dan snel naar de buurtsuper rent om satesaus te gaan kopen.


Zie je, dit zijn PRECIES die problemen, die simpele, fijne problemen, waar ik zo van droomde;
Rennend naar de winkel.

Je zou bijna denken dat ik het expres doe, saus vergeten ;)

Eat my dust, CF! :


PS: wil je me helpen met dit specifieke doel? Receptjes, inspiratie... Kom maar door! Barst maar los!
Yeeyyy!


14 opmerkingen:

  1. Gelukkig ben je weer vrijgelaten uit ziekenhuisland!
    Heerlijk die gewone dingen als saus vergeten ;)! Maaruuuh maak er geen gewoonte van haha straks wordt dat dan nog een serieus probleem :p

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. piep, hihi en de saus....die was voor bij de borrelnootjes, hihi...

    receptjes....euh ik ken er veel.''''vraag maar op"

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier een paar eenvoudige maar lekkere sausreceptjes:

    Satésaus:

    3 flinke eetlepels stevige niet zoete pindakaas
    1 kopje water
    2 runderbouillonblokjes
    2 theelepels sojasaus (geen ketjap!)
    Bereidingswijze:

    Verwarm het water in een anti-aanbak koekenpan samen met de bouillonblokjes en de sojasaus en roer er met een houtenlepel de pindakaas doorheen.

    Zorg dat de saus heet word maar breng het niet aan de kook. Steeds blijven roeren tot het de juiste dikte heeft. Wil je wat dikker dan laat je dus het water verdampen, wil je wat dunner dan roer je wat extra water door de satésaus

    Eventueel een snuf chilipoeder om een pittige satésaus te maken

    -----------------------------------------------------------------

    Spaghettisaus

    250 gram rundergehakt
    1 blik gepelde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    1 grote ui
    1 kleine paprika
    half bakje champignons
    Italiaanse kruiden
    Zout
    Zonnebloemolie
    Bereidingswijze:

    Snipper de grote ui, snij de paprika in kleine stukjes en snij de champignons in plakjes

    Bak nu het gehakt rul in een hoge pan met wat zonnebloemolie. Voeg gelijk snufje zout toe. Voeg de paprika toe, de champignons en de ui en bak dit even tot de ui glazig word.

    Voeg het blik gepelde tomaten toe en maak je de tomaten stuk met een spatel. Tomatenpuree toevoegen.

    1 theelepel Italiaanse kruiden er doorheen roeren en op laag vuur een tijdje langzaam laten sudderen.

    Eventueel op smaak brengen met nog wat extra zout

    ----------------------------------------------------------

    Witte saus voor groenten:

    3 eetlepels maizena (ongeveer 25 gram)
    300 ml melk
    klontje echte boter
    snufje zout (beetje peper)
    Bereidingswijze:

    Meng 3 eetlepels maizena met een gedeelte van de koude melk (half kopje) tot een papje.

    Verwarm de rest van de melk met het klontje boter in een pannetje tot melk kookt.

    Als het kookt even van het vuur nemen en het koude papje erdoor roeren.

    Breng dan het geheel opnieuw aan de kook, roerend.

    Zet de warmtebron laag en laat het geheel even doorkoken tot de gewenste sausdikte is bereikt.

    Snufje zout toevoegen (desgewenst)

    Serveer deze saus over de bloemkool, lof, andijvie of bv tuinbonen.
    -----------------------------------------------------------------

    Salsa-Dipsaus - 1 ui
    - 1/2 rode paprika
    - 1,5 eetlepel tomatenpuree
    - 2 of 3 tomaten
    - 1 chilipepertje zonder pitjes
    - 1 teen knoflook
    - 2 theelepels citroensap
    - peper en zout
    - beetje chilipoeder
    Bereidingswijze:

    Snij de ui, paprika, tomaten, knoflook en chilipepertje heel fijn.

    Meng de gesneden ingrediënten een kom met de tomatenpuree, citroensap.

    Proeven en op smaak brengen met peper zout en chilipoeder.

    afkoelen in de koelkast

    ------------------------------------------------------
    Groetjes

    Ellen

    scrapothekerin.blogspot.com



    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volwassen koken is een erg leuk voornemen! Je krijgt er vast lol in! Ondanks dat het reclame voor mijn eigen blog is kun je hier veel simpele recepten vinden: http://duizenden1dag.blogspot.nl/
    Ook op andere foodblogs zijn heel veel leuke recepten te vinden. En via fimpjes op youtube of http://www.foodtube.nl/index.php kun je veel vinden. Op de site van AH staan ook veel duidelijke recepten met filmpjes en zo kun je oneindig veel leuke dingen vinden. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waaaaauwie! Wat een toffe suggesties al! Hahaha inspiratie yeeey!
    LOVE de sausjes!

    Keep them coming!!!

    Iemand een tip voor bloemkool en broccoli? Ik kom nooit verder dan koken en dan met een kaassausje LOL.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zweer tegenwoordig bij 24kitchen.nl Rudolf de kok doet het zelfs in filmpjes voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pittige kerriesaus over de bloemkool, of gebruiken in een curry!
    Fijn dat je weer naar huis mocht!
    Gr., An.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze is erg lekker:
    http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/385194/bloemkoolcurry/?rq=bloemkoolcurry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eet bloemkool en broccoli gewoon zonder saus hoor.. :P Naja beetje mayonaise soms hihi :P

    Ook lekker --> Witlof in ham met zelfgemaakt kerriesaus ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gewoon roerbakken. Eerst gehakt rullen. Bloemkool aan kleine roosjes, even kort koken. Andere groenten bij gehakt meebakken (bijv. uien, champignon, paprika) bloemkool erbij en smullen maar. Met aardappels of puree. O ja, bij gehaktmengsel kruiden naar smaak toevoegen. Eventueel wat water en een bouillontablet kan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is een favoriet van mij (broccoli met kerstomaten, roomsaus en fusili), jummmy:
    http://www.ah.nl/allerhande/recepten/66086/fusilli-met-roomsaus?id=66086&rq=&course=hoofdgerecht&proteinSource=vegetarisch&fast=on

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De lekkerste sate saus!

    Paar flinke lepels pindakaas
    scheut water
    scheutje azijn
    scheut ketjap manis
    1 a 2 teentjes knoflook
    2 eetlepels suiker
    1 theelepel sambal oelek

    Alles bij elkaar in steelpan doen en langzaam verwarmen. Zonodig water toevoegen.

    Gr. van Annemieke
    P.s. lees al tijdje je blog en vind je een kei!

    BeantwoordenVerwijderen